Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Tanulmányi szakok

Négyéves nappali képzés:
5361 M gyakorló nővér
5361 M gyakorló nővér – magyar tanítási nyelven
5370 M masszőr

Érettségit követelő esti képzés:
5361 N gyakorló nővér – 2 éves képzés
5370 N masszőr – 2 éves képzés
5349 N podológus – 2 éves képzés

Szakmai képzés
5371 H segédápoló – 1 éves esti képzés

Az iskola sokéves tapasztalattal rendelkezik, fő küldetése az egészségügyi dolgozók felkészítése az életre és a gyakorlatra több tanulmányi szakágban. Továbbá lehetővé teszi a középiskolai szakképesítés megszerzése után a főiskolán való továbbtanulást.

A diákok gyakorlati képzését az iskola biztosítja, melyet a 3. és 4. évfolyam során végeznek az Érsekújvári Egyetemi Kórház és Betegsegélyző egyes osztályain, ill. érsekújvári és közeli szociális és egyéb egészségügyi intézményekben. Az iskola részét képezi az iskolai kollégium és étkezde, amely szállást és étkeztetést biztosít a tanulóknak.

Az Elsősegély nyújtási tanfolyamot szervez jogosítványért folyamodók számára - a tanfolyam résztvevői tanúsítványt kapnak.

A végzősök érvényesülése a gyakorlatban:

A gyakorló nővér szak abszolvensei készek tervezett műveleteket végrehajtani az ápolási folyamat egyes szakaszaiban, főként nővér vezetése alatt a beteg szükségleteinek kielégítése során. Feladatokat teljesítene a diagnosztikai és gyógyítási folyamat során az orvos és nővér utasításai alapján, segítenek a megelőzésben, szakszerűen tudnak elsősegélyt nyújtani, elvégzik az adminisztrációs munkákat és vezetik a dokumentációt. A masszőr szak abszolvensei készek gyakorlatban elvégezni a klasszikus és a sportmasszázs fogásainak rendszerét, a manuális nyirokmasszázst, alkalmazzák a foto-, hidro-, termo- és balneoterápia egyes procedúráit, gyakorlatban alkalmazzák az ínszalag, szegmens és perioszteális masszázs fogásait.