Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Jarmok21. december 2023 bol na našej škole v znamení vianočnej atmosféry. Už tradične sa snažíme priblížiť si najkrajšie sviatky roka týmto spôsobom. Chodby našej školy sa na jeden deň zmenili na vianočný jarmok, na ktorom sme mali možnosť nájsť takmer všetko. Od krásnych vianočných ozdôb, ikebaniek, štrikovaných ozdôb, náramkov, voskových sviečok cez chutné vianočné pečivo či voňavý punč, samozrejme, nechýbal mastný chleba s cibuľkou, klobáska, slaninka či výborné sladučké vafle.

Musím pochváliť všetky triedy, ktoré sa naozaj zodpovedne pripravili na tento jarmok, ktorého výťažok je aj tento rok venovaný projektu „Náš spolužiak z...“. Práve na takejto akcii a v tento krásny čas je vidieť spolupatričnosť a súdržnosť nás všetkých na škole, ktorí sme sa podieľali na pomoci nášmu adoptovanému dieťatku. Je vidno, že na našej škole dospievajú naozaj ľudia, ktorí sú odhodlaní pomáhať iným, ľudia s veľkým srdcom a empatiou.

Okrem jarmoku sa naši žiaci mohli oboznámiť s vianočnými zvykmi nielen u nás na Slovensku, ale spoznali maďarské, anglické, nemecké či škandinávske vianočné zvyky, ktoré im priblížili naši úžasní vyučujúci, konkrétne - Mgr. Kontár, PaedDr. Sádovská, PaedDr. Szabóová, Mgr. Szabó i Mgr. Czuczorová, ktorým patrí veľká vďaka.

V dvoch učebniach mali žiaci možnosť na chvíľku vstúpiť do filmového sveta minulosti a spolu s pani profesorkami - Mgr. Benkó a Mgr. Christovovou si mohli pozrieť krásny slovenský film Vianočné oblátky. 

Nielen v mojom mene, ale aj v mene všetkých, ktorí boli na tomto predvianočnom predpoludní, môžem skonštatovať, že aj tento rok nám to vyšlo a že sme si Vianoce pripomenuli tak, ako sa patrí – spoločne, s úsmevom, radosťou a v príjemnej atmosfére. Veríme, že tieto pozitívne pocity budú na škole pretrvávať po celý rok a že sa v decembri takéto predpoludnie zopakuje.

Všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom priložili ruku k tomuto „dielu“, patrí veľké poďakovanie.

FOTO

PaedDr. Monika Bednárová