Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Divadlo Jókaiho v Komárne ponúklo aj v tomto školskom roku našim študentom možnosť zakúpiť si vstupenky na tri mládežnícke predstavenia.

Prvé predstavenie sa uskutočnilo 9. januára. 15 žiakov 1. a 2. ročníka, ktorí si zakúpili permanentku, si mohli pozrieť veľmi úspešný muzikál napísaný na základe románu Františka Molnára: Chlapci z Pavlovej ulice.

Dej románu dobre poznajú ľudia všetkých vekových kategórií, keďže dielo patrí medzi povinné čítanie už niekoľko desaťročí. Problematika, ktorá sa v diele rieši, je aktuálne aj pre dnešnú modernú spoločnosť. Tragédia vojny a sebaobetovania je prezentovaná prostredníctvom dvoch chlapčenských skupín, chlapcov z Pavlovej ulice a červených košieľ, cez ich boj o „grund“, ihrisko.

Výkon hercov, hudba, divadelné efekty a javisko boli v dokonalom súlade, vďaka čomu prešli tri hodiny predstavenia tak rýchlo, že sme si to ani nevšimli. 

Ďakujeme divadlu a hercom za zážitok a tešíme sa na ďalšie predstavenie!


Színházlátogatás Komáromban: A Pál utcai fiúk

A Komáromi Jókai Színház az idei tanévben is felkínálta a bérletvásárlás lehetőségét diákjaink számára három ifjúsági előadásra. 

Az első előadás megtekintésére január 9-én került sor. A 15 diák az 1. és a 2. évfolyamból, aki bérletet váltott, Molnár Ferenc, A Pál utcai fiúk című regénye alapján készült nagysikerű musicalt nézhette meg. 

A regény története minden korosztály számára jól ismert, mivel a mű több évtizede a kötelező olvasmányok közé tartozik. Mondanivalója a mai modern társadalom számára is aktuális. A háború és az önfeláldozás tragédiáját mutatja be a két fiúcsapat, a Pál utcai fiúk és a vörösingesek, a grundért folytatott harcukon keresztül. 

A színészek játéka, a zene, a színházi effektusok és a díszlet tökéletes összhangban volt, melynek köszönhetően ez a megható, háromórás előadás észrevétlenül elszállt.

Köszönjük az élményt a színháznak, a színészeknek, és várjuk a következő előadást!

Mgr. Kornélia Kontár, Mgr. Ildikó Trencsiková