Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Múzeum holokaustuDňa 9. novembra sme si pripomenuli Medzinárodný deň boja proti fašizmu a proti antisemitizmu. Pri tejto príležitosti sa v rovnaký deň – 9. 11. 2022 žiaci I. a II. ročníka našej školy zúčastnili exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi. Múzeum sa nachádza v priestoroch bývalého pracovného a koncentračného tábora, ktoré predstavuje autentické miesto, viažuce sa k tragickému obdobiu riešenia židovskej otázky na Slovensku počas 2. svetovej vojny.

Študenti si pozreli vystavené dobové dokumenty, fotografie a predmety súvisiace s prenasledovaním Židov na území Slovenska a dobytčí vagón, v ktorom deportovali Židov do koncentračného tábora Auschwitz.

Exkurziou nás sprevádzali profesionálni sprievodcovia, ktorí študentov za sprievodného slova previedli múzeom. Súčasťou exkurzie bol aj výchovno-vzdelávací dokumentárny program, zameraný na obdobie holokaustu.

Cieľom exkurzie bolo uvedomiť si potláčanie ľudských práv počas vojny a dôležitosť ľudských práv v dnešnom svete pre život slobodne mysliaceho človeka.

PK humanitných predmetov