Stredná zdravotnícka škola - Egészségügyi Középiskola Nové Zámky

Dňa 29.01.2024 sa piati žiaci našej školy zúčastnili študijnej cesty Mestského mládežníckeho parlamentu Nové Zámky na Úrade Nitrianskeho samosprávneho kraja v Nitre. 

Žiaci absolvovali pracovné stretnutie s predsedom NSK p. Branislavom Becíkom a študijnú návštevu Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja, ktorého cieľom bolo oboznámiť sa s fungovaním samosprávneho kraja. Súčasťou programu bolo aj simulované zasadnutie zastupiteľstva ÚNSK. Naši šikovní žiaci si mohli v nádherných priestoroch rokovacej sály vyskúšať fiktívne hlasovanie a podebatovať s poslancami a predsedom NSK. Na záver sa spoločne naobedovali a obohatení o množstvo zážitkov vracali domov. 

Na druhý deň 30.01.2024 sa zúčastnili tí istí žiaci aj vzdelávacieho workshopu, ktorý organizoval Mestský mládežnícky parlament Nové Zámky na tému: Inklúzia a ľudské práva a ich uplatnenie v práci mládežníckeho parlamentu pre posilnenie demokratických hodnôt.

Naša škola považuje za dôležité podporovať u žiakov tieto vzdelávacie, zážitkové a preventívne aktivity, ktoré obohacujú a rozširujú obzor jednak pre ich individuálny osobnostný rozvoj, jednak aj pre celkový prínos pre našu školu a širšiu sociálnu spoločnosť. 

Foto

Mgr. Silvia Benkó
koordinátor prevencie soc.-pat. javov