Z príležitosti Medzinárodného dňa potravín sa na našej škole tradične organizuje Deň zdravej výživy. Aktivita sa uskutočnila 27. októbra 2017 a bola určená žiakom prvých ročníkov.
Tento rok bol ústrednou témou vplyv výživy na zdravie pokožky. Cieľom bolo poukázať na dôležitosť vnútornej výživy na pokožku a ukázať žiakom potraviny, z ktorých si môžu vyrobiť prírodné pleťové masky.
Po motivačnom úvodnom slove PhDr. Aleny Pukšovej pokračovala prednáška – Vplyv výživy na zdravie pokožky, v ktorej PhDr. Andrea Dobsonyová predstavila 6 najdôležitejších zásad:
- Jedzte potraviny s nízkym glykemickým indexom.
- Zvýšte príjem kyslomliečnych produktov.
- Jedzte potraviny bohaté na zinok.
- Jedzte potraviny bohaté na vitamín A.
- Podporte svoju črevnú mikroflóru.
- Prijímajte dostatok vitamínov.
Následne doc. Jana Otrubová, PhD. predstavila pleťové masky – domáce recepty, pre jednotlivé typy pleti. Vlastnoručne vyrobila uhorkovú, jogurtovú a tvarohovú masku. Ich účinky si vyskúšali žiaci na vlastnej koži.
Na záver žiaci súťažili v zaujímavých súťažiach, ktoré pre nich pripravila PhDr. Alena Pukšová. Spolužiaci ich odmenili potleskom a získali vzorky kozmetických prípravkov. Celé podujatie sa nieslo v duchu zdravej výživy a žiaci si odniesli užitočné informácie ako skrášliť svoju pleť z vnútra aj z vonka.
PhDr. Ľubica Ďurišová Vanková, PhD.